REFAKATÇI POLİTİKASI VE REFAKATÇI KURALLARI
04 Temmuz 2023

REFAKATÇI POLİTİKASI VE REFAKATÇI KURALLARI

Tedavi sırasında hastaya yardımcı olmak üzere; mevzuatın ve hastanemizin imkânlarının elverdiği ve hastanın sağlık durumunun gerektirdiği ölçüde, tedaviden sorumlu doktorun uygun görmesine bağlı olarak, hastanın refakatçi bulundurma hakkı vardır. Bu hakkın nasıl ve ne zaman kullanılacağı hastanemizde belirlenen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Hastanızın sağlığı açısından bu konuda bize yardımcı olmanızı ve hastanemizin refakatçi politikası çerçevesinde belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde hastanıza refakat etmeniz gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

1. Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlıdır.

2. Refakatçiler hastane kurallarına uyacaklardır. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
3.Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır.
4. Refakatçiler hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklar, hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılayacaktır.
5. Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizite saatlerinde ve saat 22.00 den sonra kapatılması gerekir.

6.Refakatçi kartı bir kişi adına servis sorumlusu tarafından hasta yakınına çıkarttırılır

7.Her sabah vizitinde refakatçi kartları servis sorumlu hemşirelerince kontrol edilir

8.Refakatçi kartı ile giriş çıkışlarda kontrol yapılması amacıyla güvenlik görevlileri tarafından kontrol edilir.

9. Kadın hastaların bulunduğu hasta odalarında erkek refakatçi kalamaz.

10. Refakatçilerin hastalarının taburcu olması durumunda refakatçi kartlarını teslim etmeleri gerekmektedir

11. Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak ve yatağını değiştirmeyecektir.

12. Refakatçiler hastane içerisinde tütün ve alkollü madde kullanmayacaktır.

13. Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir.

14. Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmayacak, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmeyeceklerdir.

15.Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenecektir.

16. Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanacaklardır.

17.Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.
18. Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber verilecektir

19.Yoğun bakım ünitelerinde refakatçi bulundurulmaz.

20.Hastanızın için acil ihtiyaç duyduğunuzda yatak başında bulunan hemşire çağrı ziline basınız.

21.       Kahvaltı saati:6:30-07:30

Öğle yemek:11:30 -12:30

Akşam yemek:17:30- 18:30

22.Hekim vizitleri sabah ve akşam yapılmaktadır.

23.Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi refakatçi kurallarına tüm refakatçiler uymak zorundadır.